Om ook blinden en slechtzienden van ‘Strijd om de Kathedraal’ te laten genieten gaan we voor één voorstelling (op zondag 5 juni 2022 om 14.30uur) de samenwerking aan met stichting ‘Komt het Zien!’. 

Met haar blindentolken maakt ‘Komt het Zien!’ de beleving van theatervoorstellingen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Speciaal voor deze groep hebben we een aantal plaatsen op onze tribunes gereserveerd.

Audiodescriptie
Is theater wel leuk als je het niet of slecht ziet? “Zeker weten”, zegt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!, “De blindentolk vertelt precies wat er allemaal gebeurt. De slechtzienden en blinden zitten gewoon op de tribune en horen de beschrijving live via een koptelefoon. Daarnaast horen ze natuurlijk de dialoog en muziek en de reacties van het publiek. Zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien krijgen de blinden vooraf al extra informatie over het decor en de kostuums.”

Hoe werkt het?
Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker kan via een draadloze koptelefoon de extra informatie van de tolk horen.

Vooraf is er een inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de stemmen van de acteurs.
Kijk voor meer informatie op: https://www.komthetzien.nl/

Wij zijn er heel blij mee dat we ‘De Strijd’ op deze manier ook toegankelijk kunnen maken voor mensen met een visuele beperking!
Zoals gezegd: Wij willen er graag voor zorgen dat iedereen van onze voorstellingen kan genieten! Wat dat betreft houden we bij de keuze van onze speellocaties (waar we heel druk mee bezig zijn) ook al rekening met mensen die slecht ter been zijn: De tribunes zullen, net als bij ‘Weg uit de Peel’, goed bereikbaar zijn in een rolstoel of met een rollator!

Kaarten met audiodescriptie bestellen? Klik dan op de onderstaande banner!


Als jij een suggestie hebt voor een partij of samenwerkingsverband dat interessant kan zijn:
Laat het ons weten en stuur een mailtje naar: bas@detheatermakers.nl.