Thies
Mijn leeftijd tijdens de uitvoeringen14
Ik woon in:Swolgen
Ik speel ook toneel bij:Mylargo in Horst
Mijn grootste blunder op het toneel was:
Mijn andere hobbys:Ik ben heel veel bezig met LEGO bouwen, ik heb een grote collectie sets, maar ik houd ook erg van zelf dingen bouwen. Ook houd ik erg van tekenen en vooral designen; logo’s, gebouwen, maar vooral ook attracties. Ik ben dan ook een groot fan van attractieparken, vooral Attractiepark Toverland. Ik houd ook veel muziek luisteren en films kijken, vooral van Marvel, Disney en in het bijzonder de Harry Potter-reeks.
In ‘De Strijd’ speel ik:Ik speel de zoon van de bouwmeester, Thies. Thies is een eigenwijze jongen uit de fictieve stad Trichterbosch. Thies’ vader is de bouwmeester van de grote kathedraal die gebouwd wordt. Men verwacht dat Thies zijn vader later zal opvolgen. Maar Thies heeft hele andere plannen, het liefst wordt hij toneelspeler of valkenier.
Als zoon van de bouwmeester heeft hij het voorrecht om naar de kloosterschool te gaan, maar ook daar kan hij zijn draai niet vinden.
Thies ontmoet Mette, een blind meisje. Dit vatten de stedelingen niet goed op, want toentertijd zagen ze blinde vrouwen als heksen.
Thies doet er alles aan om bij Mette te blijven, maar moet daarvoor wel tegen zijn ouders en de ongeschreven regels ingaan.
Het is fantastisch om Thies te spelen, want zijn rol is erg
divers.
Mijn toevoeging aan ‘Strijd om de Kathedraal’:Een hoop enthousiasme, waarmee ik samen met andere spelers een stevig fundament bouw voor ons stuk!