De voorbereidingen voor de uitvoeringen in De Mortel en Venlo waren al in volle gang. Eigenlijk gingen we in gesprek over de rondleiding die we graag voor onze cast & crew wilden organiseren bij de Sint Jan.

De verrassing was dan ook enorm toe na de presentatie van onze plannen de vraag gesteld werd “of we het leuk zouden vinden om ‘Strijd om de Kathedraal’ bij de kathedraal te spelen”.

Daar hoefde niet lang over nagedacht te worden! Natuurlijk willen we dat!
Sterker nog: Toen we aan deze productie begonnen hebben we voor de grap al tegen elkaar gezegd dat het wel heel mooi zou zijn om met ‘De Strijd’ naar Den Bosch te gaan…

In 2022 wordt gevierd dat de Sint Jan 800 jaar bestaat. De voorstellingen van ‘Strijd om de Kathedraal’ vormen één van de hoogtepunten in het feestjaar. Voor ons een echte droomlocatie maar wel eentje die (heel) veel uitdagingen met zich meebrengt.

Het spelen in een stad, aan een drukke straat stelt heel andere eisen aan de organisatie dan een landelijk gelegen speellocatie. Gelukkig is de samenwerking met het kerkbestuur van de Sint Jan en het comité dat de jubileum-festiviteiten organiseert heel prettig en voortvarend. Het spelen van de voorstelling met noordzijde van deze schitterende ‘kathedrale basiliek’ als hoofdbestanddeel van het decor wordt echt heel bijzonder. Zeker niet alléén voor ons publiek…

Voorstellingen in Den Bosch

 

Datum

Tijd

donderdag 8 september

Aanvang 19.30 uur

vrijdag 9 september 

Aanvang 19.30 uur

zaterdag 10 september

Aanvang 19.30 uur

zondag 11 september

Aanvang 19.30 uur

   

donderdag 15 september

Aanvang 19.30 uur

vrijdag 16 september

Aanvang 19.30 uur

zaterdag 17 september

Aanvang 19.30 uur

zondag 18 september

Aanvang 19.30 uur

   

Vanwege ‘Bourgondisch Den Bosch’ beginnen de voorstellingen bij de Sint-Janskathedraal al om 19.30 uur.

Informatie over parkeren in Den Bosch kunt u vinden via deze link.